DON’T STAY HERE, Dutch photography on the move
18 mei t/m 23 juni 2013
This was the first large exhibition of the project. Inside the church New York images: 15 prints 150 x 92 cm, and exterior on banners placed around the church Seoul images 10 prints: 230 x 140 cm.
Een belangrijk uitgangspunt van het FotoFestival Naarden is het tonen van de actualiteit. Enerzijds de meest interessante Nederlandse fotografen van dit moment, anderzijds wat er actueel is in de maatschappij. Fotografen zijn de voelsprieten van de maatschappij, hebben hun eigen ideëen hierover en weten op hun eigen wijze te verbeelden wat er op dit gebied speelt.
Dit jaar kiezen wij voor de visie van Nederlandse fotografen op het buitenland. Reizen zit ons Nederlanders al eeuwen in het bloed en vele Nederlandse kunstenaars hebben zich laten inspireren door wat zij tegenkwamen over onze landsgrenzen. Ook de huidige generatie fotografen laat zich niet onbetuigd. Wij zijn benieuwd naar de visie van de Nederlandse fotograaf die aan het werk is in het buitenland. Tijdens het festival van 2013 willen wij graag de ontwikkelingen op dat gebied laten zien.
Curatoren: Feiko Koster en Eduard Planting
New York and the Urban Millennium 2012
Het Urban Millennium Project: “Op 23 mei 2007 vierde de wereld het begin van het Urban Millennium. Op deze datum leefden er wereldwijd meer mensen in de stad dan op het platteland: 3,3 miljard mensen op drie procent van het aardoppervlak” Op dit moment worden steden met een snelheid en omvang gebouwd die voorheen nog als onmogelijk geacht werden. Ik ben van mening dat deze toenemende urbanisatie grote gevolgen heeft op de inwoners van deze mega steden. Dit project gaat over de stad als centrum van de mondiale samenleving en de impact op haar bewoners. Wie zijn deze anonieme stedelijke burgers in deze culturele dynamiek die heterogeen lijkt te zijn? Hoe reageren mensen op elkaar in gebieden van overbevolking? Hoe gaan zij om met de heersende natuurlijke competitie van de slimste, knapste, sterkste? Wat laten zij van zichzelf zien in deze dagelijkse maskerade?”
Locatie(s): De Grote Kerk binnen: New York City en De Grote Kerk buiten: Seoul.